Catànies Momecuina, (una pasada de bones!!!).

catànies momecuina

He fet realitat un somni, os ho dic de tot cor, tota la vida
he menjat Catànies, Uhmm!!, recordo que el meu pare les
comprava a la pastisseria com un gran regal, la veritat es
que quan passava per el davant sempre portava una paperina
amb unes quantes i ens tornàvem bojos, be, ja se que soc una
sentimental!!!,però son aquelles petites coses i records que fan
tocar el cel moltes vegades.
Ja feia molt temps que anava al darrera de fer-les, però em
mancava temps, la veritat es que he fet la meva versió; ben
segur que els que les fan de tota la vida , la maquinaria ha de ser
de primera, je,je..., però sense ella també les he fet. Be que
m´enrotllo; anem als fets, tenen feina, val a dir, que no son com
bufar i fer ampolles, però si sou atrevits com jo he sigut amb elles
os convido a que les feu, que recompensa moltíssim tota la
paciència que s´ha tingut.

Ingredients:
ametlles marcona
sucre
xocolata blanca
xocolata pur

Preparació:
Torrarem les ametlles al forn ( vigilant que no es cremin)
un cop fredes, farem en una paella caramel com si fos per
ficar al flam, però quan comenci a agafar color tirarem les
ametlles torradetes i anirem donant-li voltes, per que agafin
el caramel, no deixant que enfosqueixin gaire!!
Un cop ja les tenim caramel.litzades, les hem de posar en un
plat o en un silpat, que tindrem untat amb oli per que no
s´enganxin( aquesta es la pitjor feina , ja que heu de anar
amb compte, per que s´enganxen fàcilment, jo les vaig anar
treien, amb una forquilleta petita, untada amb oli, per que
no em quedés un aglomerat d´ametlles tipus torró), que
no s´espanti ningu que es fàcil encara que jo ho explico tot!!!
Un cop fredes, ja veureu que el caramel, queda enganxadet a
l´ametlla, jo em vaig untar les mans amb oli i vaig passar la
ma per les ametlles, a fi i afecta, de que no s´enganxessin al
plat i per comoditat a la hora de seguir treballant.

Un cop fet tot això, vaig desfer xocolata blanca al bany maria
(però qui tingui aparell per fondre xocolata, que ho fagi allà
ja que es mes comoda).Vaig temperar una miqueta la xocolata
en el mateix casso i vaig agafar ametlla per ametlla banyant-la
fins que quedi ben coberta de xocolata, desprès les anava deixant
sobre d´un silpat, fins que van quedar fredes.
Com que era el primer cop que ho feia , no cregueu que eren
totes perfectes!!, algunes al treure-les tenien poca xocolata, doncs
be, sense cap recança vaig tornar-les a repassar, per que agafessin
una bona capa,( ja veieu que ho dic tot), i vaig deixar refredar com
les altres. Ja fredes( no de la nevera), amb la mà ben neta les vaig
anar arrodonint i directament les anava posant en un vol on hi
tenia el xocolata en pols i sense tocar-les, per que no quedin tacades
les enfarinava be.

Ja veieu que no es complicat però , com es una cosa inusual almenys
per a mi i han quedat molt bones, he explicat tal i com em va anar
aquí hi han unes fotos per que veieu-ho.

Espero que la explicació no os faci tornar enrere , per fer-les.

Molts petons.Montse

aquí les ametlles ja caramel.litzades


cobertes de xocolata
 

mes aprop 


aqui per rematar




8 comentarios:

  1. en faràs un altre cop, jajaja
    espero que si, estaven bonísimes.

    ResponderEliminar
  2. Ara sí que no tinc excusa. Ja tinc la recepta!!!! Saps, a mi també em porta molts records les catànies. Quan estava embarasada del meu fill gran (24 anys ja fa!!!) només tenia desitj de catànies, me les portava tothom!!! Encara ara de tant en tant en compro unes quantes, ara ja no tinc excusa i gràcies a tu.
    Molts petons.

    ResponderEliminar
  3. Uhmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!! quina pinta que tenen!!!! Aquestes tinc de provarles a fer!!! Moltes gràcies. Un petonet

    ResponderEliminar
  4. Bona no, delicosa recepta, intentaré fer-les.
    gràces wpa.

    ResponderEliminar
  5. Ep, mama com t´abones ehhhhhhhhhh

    ja veieu que fins i tot la iaia de

    casa li fot mà a les catànies, si en

    faré més,. pero primer unes quantes

    per a mi jajajaja. molts petons i gracies, per la teva resposta.

    ResponderEliminar
  6. Aaaaaaaaaanna, jajajaja,
    ja veus que no tens excusa a partir d´ara, i sinó les fas, ja busquem un reconet per retrobar-nos i ferles juntes, jajaja, petons.i gracies.

    ResponderEliminar
  7. Esther, son un vici, i estan delicioses, les comprades son bones
    pero aquestes a casa meva van volar, jajaja petons

    ResponderEliminar
  8. Ay Dolors, tens raó

    intenta-ho que encara que tens que perdre temps son com el que diuen d´uns esparrecs. COJO....s jajaja


    gracias petons

    ResponderEliminar