Avui dijous Gras, i com marquen les tradicions, a casa nostra hi ha Xató
El meu Xató de Sitges; en hi han arreu , tots bons i fets de diferents
maneres, la salsa ja la vaig possar fa uns dies, la vaig fer amb la thermomix
i es pot fer amb morter.
Jo la recepta aquesta la faig a ull.
Que gaudiu tots de un bon Carnaval!!
Ingredients:
Escaroles
salsa de xató
olives alberquines
olives negres
bacallà dessalat
tonyina dessalada
seitons
Preparació:
Posarem en remull les escaroles y un cop ben netes, les
passarem per un escorre amanides, que queden perfectes.
Per fer aquest plat, tindrem tots els productes de salaó ja
remullats i apunt de sal; els esmicolem y barrejem tot amb
l´escarola, les olives i afegim , la salsa, remenant-ho be.
Es pot servir en plats individuals o en una safata gran tal i
com jo he fet avui, decorar, i posar per el demunt de l´escarola
una mica de salsa,.
( normalment, la gent ho deixa preparat, però jo a casa meva
poso a la taula una salsera, amb més salsa de Xató per si hi ha
algú que en vulgui més.
Aqui tot el xató de avui amb truites, amb coca de llardons i amb
el merengue, avui de color de rosa, ja que es carnaval i al poble
veí hi fan la merengada.( de Vilanova).
No hay comentarios:
Publicar un comentario