Profiteroles, Palos de nata estil antic.


profiteroles de nata ,receta tradicional y thermomix
Avui, les postres del mil noms.... jejeje, es pot adquirir
a casa el nom que mes agradi, la veritat es que es un
postre que no te feina, es bo, i es pot farcir del que vulguis
avui ha sigut amb nata muntada, però si poden fer les mil
i una versions, tot i que els dolços em fan tornar una mica
boja !!!, la versió salada d´aquestes pastes, es una passada
i per fer festetesaquelles, en les que fem unes quantes
marranades( com diem a casa meva; es adir coses de picar 
sense haver de fer servir estris!!!).

Be en quant a lo del nom, la més divertida que he sentit
es ( tal i com la van dir).... Pastachù!!, encara ric ara!!!
ja se que no està ve, pero sempre que la faig , recordo el 
nom i ric com una lloca. jajaja.

Ingredientes:

300 gramos de harina
250 gramos de agua
150 gramos de mantequilla ( punto pomada).
4 huevos grandes
1/2 cucharadita de sal( medida moka).
1 pizca de azúcar.
Azúcar glass para decorar
Azúcar caramelizado( hecho en una sartén
con agua y azúcar) a ojo!!!

Para el relleno:
500 gramos de nata
azúcar glass.

preparación en thermomix (21).

-Pesar la harina y reservar. Verter en el vaso de la máquina
el agua, la mantequilla, la sal y el azúcar y programar 5 minutos
100 velocidad 1.
- Agregar la harina de golpe y programar 15 segundos a velocidad
4. Dejaremos templar la masa 5 minutos , mas o menos, sacando
el vaso de la pena; pasado este tiempo pondremos la máquina en
funcionamiento a velocidad 4, sin temperatura, y tiraremos los
huevos uno a uno( es decir, que la masa absorba uno, entonces
añadimos el otro cuando lo haya absorbido, el siguiente, y así
nos fijaremos mirando por el agujero que todo esté absorbido,
y pondremos la masa obtenida en una manga pastelera(yo le
pongo una boquilla rizada.
Con el horno precalentado a 200º, pondremos montoncitos
ligeramente separados, ya que crece la pasta!!
Horneamos de 15 a 20 minutos vigilando que no se quemen.
Sacaremos del horno, dejamos enfriar la pasta y procedemos
al relleno de estos.

Presentaremos espolvoreados con azúcar glass, o con
caramelo, y si alguien gusta con chocolate están guau"!!

Preparación del modo convencional:
Poner en un cazo la leche, el agua, la mantequilla , la sal y el azúcar
y hervir a fuego medio, cuando empieza a hervir retirar del fuego
el cazo y añadir la harina toda de golpe, remover bien con las varillas
o una espátula hasta que nos quede una masa uniforme; dejamos
reposar unos 5 mín. y volvemos a poner al fuego el cazo y vamos
añadiendo los huevos uno a uno, con precaución de no poner uno
antes de que el primero lo haya absorbido por completo la masa,
con las varillas la integración de los huevos a la masa va perfecto.
El resto , se procede del mismo modo.

Aquí os muestro unas fotos de mi preparación antes  y después de entrar
en el horno
 
 
Profiteroles entrando en el horno
 


 
palos entrando en el horno
 


 
profiteroles salidos del horno



palos salidos del horno


aquí el resultado final

rellenos y listos para degustar.

profiteroles y palos de nata estilo antiguo receta con thermomix y tradicional  deliciosos y fáciles


20 comentarios:

  1. Farcits de nata, deliciosos, de crema, ohhh, de trufa ummmmm... jo també soc llaminera!!!!
    Petons

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  2. te an salido preciosos,,es uno de esos postres rapidos y que quedan geniales,un beso.

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  3. Pastachú, ja, ja que bó jo també he sentit mil noms però aquest no te preu, ja, ja...
    Ara en serio, tan quedat de maravella, i això que ara estic tipa però m'en menjaria un parellet... i de nata, mmmmm Felicitats guapa. Un petonet

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  4. Les profiteroles m'encanten de totes les maneres, amb nata, amb crema, amb trufa... quin vici!
    I com tu dius, la versió salada també queda boníssima!
    T'han quedat perfectes ;)

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  5. delicioses, mome. aquí en diem lioneses, i les farcim de nata, de crema i de trufa.
    gràcies per la recepta, i permet que abusi, les "pastachú" o "pasta choux" salades de què les farceixes?

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  6. quina cosa més bona!!! a mi els profiterols em perden coberts de xocolata calenta... ummmm
    pt!

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  7. Montse, Ummmmmm, que bones, tan siguin lioneses, palos o pastachu.
    Amb nata, uffff, amb crema ufffff i amb trufa ni t'explico.
    T'han quedat genials!!

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  8. Dios que delicia, te han quedado muy bonitos.

    Besos

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  9. Dolors de totes les clases, i els de café, estánnnnn ufff, gracies i petons.

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  10. Elena, tienes razón, lo malo es que se terminan más pronto de lo que se hacen, jeje. gracies. petons

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  11. Anna, la pastachú, fa ser la ostia, i jo pensaba, a veure que es el que no conec, jajaja, sabent, com soc jo, imaginat, el atac de riure!!!, la veritat es que ara m´estic petant, jo sola!!!, no tinc remei, i una de les explotacions més bones que m´han passat mai amb una paraula!!!. jejeje.
    Gracies, la llástima es que les poses a la taula, i si et gires no en queda cap!!, has de estar alerta per que es com alló que diuen a LA GRAPAAAAAAAAAA!!!

    PETONS. ( BE SI ENTORNO A FER , QUE BEN SEGUR QUE SI, ENVIO UNES
    CUANTES). pETONS.....

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  12. Gemmma, gracies a part de ser agraides per si soles, quan les treus veus que tothom aixeca els ulls i somriu, i amb les salades passa el mateix, com ja he dit a casa aquestes marranades ens encanten. petons.

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  13. Manel, gracies .

    El nom es d´aquells que fan história jaja, be anem a les salades.
    Es poden farcir de moltes maneras, una d´ellas es fent una beixamel espesa i quan la tens feta reperteixes en vols i li pots possar
    pernil, un altre de salmó, amb seitons i tomate italiá hidratat amb oli, be amb tot el que vulguis, jo
    si haig de fer de gustos, ho faig així, ho pots passar per el turmix, o be a trossets petits abans preparat.
    Es poden farcir, d´ensaladilla, de mousse de paté, (o nadal de foie; com extra!!), de formatges de diferents tipus, fent una pasta be amb nata o amb la beixamel ,
    de cranc , de bou de mar, o de qualsevol tipus de peix, aquests ben barrejats amb maionesa, i una mica de formatge d´untar o el que t´agradi, ben emolsionat, son la canya, be; i amb uns bolets com els del altre día ni t´explico lo bons que queden.

    Molts petons, que m´en rotllo com una persiana, per explicar, jaja. gracies

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  14. Eva, gracies, es que la xocolata m´agrada amb tot, tens raó que bons. petons.

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  15. Carme, moltes gracies guapa!!, si que son viciosos i el pitjor no duren gaire, jeje. petons

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  16. Pilar, muchas gracias, guapa, no tienen ningún secreto, ya lo sabes, pero con las boquillas rizadas a mí personalmente me gustan más, parecen que los has comprado vete a saber donde, jejeje, muchos besos.

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  17. gràcies mome, realment les possibilitats són infiniteeeeeeesssss...

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  18. te han quedado de vicio, seguro que alguien que yo me se se ha puesto morado

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  19. Maricarmen, tienes mucha razón se puso como el kiko jajaja, imagínate jajaja besos.

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