Avui, les postres del mil noms.... jejeje, es pot adquirir
a casa el nom que mes agradi, la veritat es que es un
postre que no te feina, es bo, i es pot farcir del que vulguis
avui ha sigut amb nata muntada, però si poden fer les mil
i una versions, tot i que els dolços em fan tornar una mica
boja !!!, la versió salada d´aquestes pastes, es una passada
i per fer festetes d´aquelles, en les que fem unes quantes
marranades( com diem a casa meva; es adir coses de picar
sense haver de fer servir estris!!!).
Be en quant a lo del nom, la més divertida que he sentit
es ( tal i com la van dir).... Pastachù!!, encara ric ara!!!
ja se que no està ve, pero sempre que la faig , recordo el
nom i ric com una lloca. jajaja.
Ingredientes:
300 gramos de harina
250 gramos de agua
150 gramos de mantequilla ( punto pomada).
4 huevos grandes
1/2 cucharadita de sal( medida moka).
1 pizca de azúcar.
Azúcar glass para decorar
Azúcar caramelizado( hecho en una sartén
Be en quant a lo del nom, la més divertida que he sentit
es ( tal i com la van dir).... Pastachù!!, encara ric ara!!!
ja se que no està ve, pero sempre que la faig , recordo el
nom i ric com una lloca. jajaja.
Ingredientes:
300 gramos de harina
250 gramos de agua
150 gramos de mantequilla ( punto pomada).
4 huevos grandes
1/2 cucharadita de sal( medida moka).
1 pizca de azúcar.
Azúcar glass para decorar
Azúcar caramelizado( hecho en una sartén
con agua y azúcar) a ojo!!!
Para el relleno:
500 gramos de nata
azúcar glass.
preparación en thermomix (21).
-Pesar la harina y reservar. Verter en el vaso de la máquina
el agua, la mantequilla, la sal y el azúcar y programar 5 minutos
100 velocidad 1.
- Agregar la harina de golpe y programar 15 segundos a velocidad
4. Dejaremos templar la masa 5 minutos , mas o menos, sacando
el vaso de la pena; pasado este tiempo pondremos la máquina en
funcionamiento a velocidad 4, sin temperatura, y tiraremos los
huevos uno a uno( es decir, que la masa absorba uno, entonces
añadimos el otro cuando lo haya absorbido, el siguiente, y así
nos fijaremos mirando por el agujero que todo esté absorbido,
y pondremos la masa obtenida en una manga pastelera(yo le
pongo una boquilla rizada.
Con el horno precalentado a 200º, pondremos montoncitos
ligeramente separados, ya que crece la pasta!!
Horneamos de 15 a 20 minutos vigilando que no se quemen.
Sacaremos del horno, dejamos enfriar la pasta y procedemos
al relleno de estos.
Presentaremos espolvoreados con azúcar glass, o con
caramelo, y si alguien gusta con chocolate están guau"!!
Preparación del modo convencional:
Poner en un cazo la leche, el agua, la mantequilla , la sal y el azúcar
y hervir a fuego medio, cuando empieza a hervir retirar del fuego
el cazo y añadir la harina toda de golpe, remover bien con las varillas
o una espátula hasta que nos quede una masa uniforme; dejamos
reposar unos 5 mín. y volvemos a poner al fuego el cazo y vamos
añadiendo los huevos uno a uno, con precaución de no poner uno
antes de que el primero lo haya absorbido por completo la masa,
con las varillas la integración de los huevos a la masa va perfecto.
El resto , se procede del mismo modo.
Aquí os muestro unas fotos de mi preparación antes y después de entrar
500 gramos de nata
azúcar glass.
preparación en thermomix (21).
-Pesar la harina y reservar. Verter en el vaso de la máquina
el agua, la mantequilla, la sal y el azúcar y programar 5 minutos
100 velocidad 1.
- Agregar la harina de golpe y programar 15 segundos a velocidad
4. Dejaremos templar la masa 5 minutos , mas o menos, sacando
el vaso de la pena; pasado este tiempo pondremos la máquina en
funcionamiento a velocidad 4, sin temperatura, y tiraremos los
huevos uno a uno( es decir, que la masa absorba uno, entonces
añadimos el otro cuando lo haya absorbido, el siguiente, y así
nos fijaremos mirando por el agujero que todo esté absorbido,
y pondremos la masa obtenida en una manga pastelera(yo le
pongo una boquilla rizada.
Con el horno precalentado a 200º, pondremos montoncitos
ligeramente separados, ya que crece la pasta!!
Horneamos de 15 a 20 minutos vigilando que no se quemen.
Sacaremos del horno, dejamos enfriar la pasta y procedemos
al relleno de estos.
Presentaremos espolvoreados con azúcar glass, o con
caramelo, y si alguien gusta con chocolate están guau"!!
Preparación del modo convencional:
Poner en un cazo la leche, el agua, la mantequilla , la sal y el azúcar
y hervir a fuego medio, cuando empieza a hervir retirar del fuego
el cazo y añadir la harina toda de golpe, remover bien con las varillas
o una espátula hasta que nos quede una masa uniforme; dejamos
reposar unos 5 mín. y volvemos a poner al fuego el cazo y vamos
añadiendo los huevos uno a uno, con precaución de no poner uno
antes de que el primero lo haya absorbido por completo la masa,
con las varillas la integración de los huevos a la masa va perfecto.
El resto , se procede del mismo modo.
Aquí os muestro unas fotos de mi preparación antes y después de entrar
en el horno
Profiteroles entrando en el horno
palos entrando en el horno
profiteroles salidos del horno
palos salidos del horno
aquí el resultado final
Farcits de nata, deliciosos, de crema, ohhh, de trufa ummmmm... jo també soc llaminera!!!!
ResponderEliminarPetons
te an salido preciosos,,es uno de esos postres rapidos y que quedan geniales,un beso.
ResponderEliminarPastachú, ja, ja que bó jo també he sentit mil noms però aquest no te preu, ja, ja...
ResponderEliminarAra en serio, tan quedat de maravella, i això que ara estic tipa però m'en menjaria un parellet... i de nata, mmmmm Felicitats guapa. Un petonet
Les profiteroles m'encanten de totes les maneres, amb nata, amb crema, amb trufa... quin vici!
ResponderEliminarI com tu dius, la versió salada també queda boníssima!
T'han quedat perfectes ;)
delicioses, mome. aquí en diem lioneses, i les farcim de nata, de crema i de trufa.
ResponderEliminargràcies per la recepta, i permet que abusi, les "pastachú" o "pasta choux" salades de què les farceixes?
quina cosa més bona!!! a mi els profiterols em perden coberts de xocolata calenta... ummmm
ResponderEliminarpt!
Montse, Ummmmmm, que bones, tan siguin lioneses, palos o pastachu.
ResponderEliminarAmb nata, uffff, amb crema ufffff i amb trufa ni t'explico.
T'han quedat genials!!
Dios que delicia, te han quedado muy bonitos.
ResponderEliminarBesos
Dolors de totes les clases, i els de café, estánnnnn ufff, gracies i petons.
ResponderEliminarElena, tienes razón, lo malo es que se terminan más pronto de lo que se hacen, jeje. gracies. petons
ResponderEliminarAnna, la pastachú, fa ser la ostia, i jo pensaba, a veure que es el que no conec, jajaja, sabent, com soc jo, imaginat, el atac de riure!!!, la veritat es que ara m´estic petant, jo sola!!!, no tinc remei, i una de les explotacions més bones que m´han passat mai amb una paraula!!!. jejeje.
ResponderEliminarGracies, la llástima es que les poses a la taula, i si et gires no en queda cap!!, has de estar alerta per que es com alló que diuen a LA GRAPAAAAAAAAAA!!!
PETONS. ( BE SI ENTORNO A FER , QUE BEN SEGUR QUE SI, ENVIO UNES
CUANTES). pETONS.....
Gemmma, gracies a part de ser agraides per si soles, quan les treus veus que tothom aixeca els ulls i somriu, i amb les salades passa el mateix, com ja he dit a casa aquestes marranades ens encanten. petons.
ResponderEliminarManel, gracies .
ResponderEliminarEl nom es d´aquells que fan história jaja, be anem a les salades.
Es poden farcir de moltes maneras, una d´ellas es fent una beixamel espesa i quan la tens feta reperteixes en vols i li pots possar
pernil, un altre de salmó, amb seitons i tomate italiá hidratat amb oli, be amb tot el que vulguis, jo
si haig de fer de gustos, ho faig així, ho pots passar per el turmix, o be a trossets petits abans preparat.
Es poden farcir, d´ensaladilla, de mousse de paté, (o nadal de foie; com extra!!), de formatges de diferents tipus, fent una pasta be amb nata o amb la beixamel ,
de cranc , de bou de mar, o de qualsevol tipus de peix, aquests ben barrejats amb maionesa, i una mica de formatge d´untar o el que t´agradi, ben emolsionat, son la canya, be; i amb uns bolets com els del altre día ni t´explico lo bons que queden.
Molts petons, que m´en rotllo com una persiana, per explicar, jaja. gracies
Eva, gracies, es que la xocolata m´agrada amb tot, tens raó que bons. petons.
ResponderEliminarCarme, moltes gracies guapa!!, si que son viciosos i el pitjor no duren gaire, jeje. petons
ResponderEliminarPilar, muchas gracias, guapa, no tienen ningún secreto, ya lo sabes, pero con las boquillas rizadas a mí personalmente me gustan más, parecen que los has comprado vete a saber donde, jejeje, muchos besos.
ResponderEliminargràcies mome, realment les possibilitats són infiniteeeeeeesssss...
ResponderEliminarte han quedado de vicio, seguro que alguien que yo me se se ha puesto morado
ResponderEliminarManel, de res, petons.
ResponderEliminarMaricarmen, tienes mucha razón se puso como el kiko jajaja, imagínate jajaja besos.
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